Instituut voor Natuurwetenschappen

De virtuele toegangspoort tot een internationaal gerenommeerde instelling

Alle projecten

Onze opdracht

De website van het Instituut voor Natuurwetenschappen(Nieuwe venster) is de virtuele toegangspoort tot een internationaal gerenommeerde instelling. Deze instelling zet zich in voor het behoud van biodiversiteit en doet wetenschappelijk onderzoek. Op de website vindt de bezoeker boeiende virtuele tentoonstellingen, informatie over de collecties en educatieve hulpmiddelen.

Het WebAgency ging de uitdaging aan om een nieuwe website te ontwikkelen met een modern design en een uitgepuurde esthetiek. De inhoud van de website werd gemigreerd naar een nieuw CMS, elasticMS, dat op maat werd ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van de instelling.

Dit deden we

We hebben de website omgetoverd tot een digitale totaalervaring die bezoekers uitnodigt om de uitzonderlijke diversiteit van de natuur te ontdekken.

UX-concept

Ons team realiseerde het UX-concept voor de website, dat zorgt voor een unieke online ervaring. Door het elegante ontwerp en de intuïtieve navigatie hebben we een digitale ruimte gecreëerd waar gebruiksvriendelijkheid en esthetiek hand in hand gaan.

Technologische migratie

Het WebAgency gaf de nodige ondersteuning bij de contentmigratie naar elasticMS, een innovatief CMS. Deze migratie resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de prestaties van de website, een vereenvoudiging van het contentbeheer en een optimalisatie van de gebruikerservaring.

Visuele identiteit

Het WebAgency harmoniseerde het design, in lijn met de visuele elementen en het grafisch charter gemaakt door een extern bedrijf. Elk grafisch element is zorgvuldig gekozen om de eigenheid van de instelling te benadrukken en tegelijkertijd een esthetische consistentie te garanderen.

Ondersteuning en opleiding

De gebruikers van het nieuwe elasticMS kregen een volledige opleiding, zodat ze over de nodige vaardigheden beschikken om zelfstandig updates uit te voeren en content te beheren. Ons team blijft beschikbaar om vragen of verzoeken te beantwoorden.Toegepaste vakkennis

  • User experience (UX)
  • Projectmanagement
  • Grafisch ontwerp
  • CMS-ontwikkeling
  • Front-end ontwikkeling
  • Testing
  • Opleiding
  • Handleiding
  • Ondersteuning

Overtuigd? Praat met ons over uw project…

Contacteer ons