G-Cloud

Uitstalraam voor synergetisch ICT-project

Alle projecten

Onze opdracht

Sinds enkele jaren slaat een groep van federale overheidsdiensten en instellingen van de sociale zekerheid de handen in elkaar voor de Belgische G-Cloud. Wij werken met plezier mee aan de gezamenlijke en gedeelde ICT-infrastructuur waar de deelnemende instellingen hun toepassingen kunnen herbergen.

Met de G-Cloudwebsite gaven we het project een gezicht op het web. Zo droegen we ons steentje bij aan de zichtbaarheid van de Belgische ‘government cloud’. Op de site kan de bezoeker makkelijk de productfiches van elke dienst raadplegen en zich laten inspireren door getuigenissen van deelnemende instellingen. Bovendien kozen we ervoor voor om met grote, kleurrijke foto’s nadruk te leggen op het menselijke gezicht van deze informaticadiensten voor de overheid.

Dit deden we

Een full-service website bouwen

Het bestaan van een synergetisch ICT-project met voordelen als een betere dienstverlening, lagere kosten en meer flexibiliteit is één, maar het moet natuurlijk ook naar buiten gebracht worden.

Wij hielden ons bezig met het uitstalraam van het G-Cloud project en verzorgden de website van A tot Z: behoeftenanalyse, projectmanagement, design, development en testing, maar ook webintegratie en copywriting. Zo kwam er een dynamische website tot stand met een overzichtelijke dienstencatalogus, inspirerende getuigenissen en meer.

Bijdragen aan het open data-principe

Het G-Cloud project kadert in de Europese Open Data-richtlijn om barrières weg te werken en overheidsinformatie op grote schaal te hergebruiken. Dankzij de medewerking aan dit project dragen dus ook wij ons steentje bij aan het open data-principe.Toegepaste vakkennis

  • Projectmanagement
  • Grafisch ontwerp
  • CMS-ontwikkeling
  • Front-end ontwikkeling
  • Meertalige copywriting
  • Testing

Overtuigd? Praat met ons over uw project…

Contacteer ons