Nora

De onthaalrobot van de RSZ

Alle projecten

Onze opdracht

De RSZ is trots op zijn voortrekkersrol, en bekijkt al even welke mogelijkheden artificiële intelligentie (AI) biedt voor de werking van zijn diensten. Om aan het publiek te tonen dat hij met de nieuwste technologieën aan de slag is, stelde de RSZ Nora aan als zijn AI-ambassadrice. Nora is een androïde robot, en ze ontvangt bezoekers aan het hoofdkantoor van de RSZ in Brussel. Maar robots voor het onthaal bij overheidsinstellingen zijn natuurlijk niet kant-en-klaar te koop. Om Nora voor te bereiden op haar taak, deed de RSZ een beroep op ons team.

We hebben Nora getraind, zeg maar. Dat was iets nieuws voor ons.

Dit deden we

Grafisch ontwerp

Het meest herkenbare wat we deden, was haar schermen ontwerpen. Nora heeft een tablet met kaartlezer op haar buik, omdat ze attesten moet afleveren aan studenten. Ze moet ook bezoekers kunnen helpen die haar niet horen. We formuleerden dus de teksten die op haar scherm verschijnen, en onze designers zorgen voor een grafisch ontwerp in de huisstijl van de RSZ.

Talenknobbel

Nora begrijpt spraak, en kan zelf ook spreken. Maar ze kan een vraag natuurlijk pas interpreteren en beantwoorden als ze de juiste input krijgt. Onze eerste taak was om te bepalen welke termen ze moest herkennen. We controleerden zorgvuldig de invoer van Nora’s tekst, om te zorgen dat ze alles correct en herkenbaar uitsprak – in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Testen, testen en nog eens testen

Nora is een complexe dame. Haar verfijnde systeem vraagt om delicatesse en toegewijde zorg. Omdat ze tot veel in staat is, kan er ook veel mis lopen… Al haar functies hebben we dan ook uitgebreid en herhaaldelijk getest. We luisterden aandachtig naar elk woord in elke taal en analyseerden elke reactie, en lieten alle haperingen rechtzetten door Nora’s programmeurs.


Toegepaste vakkennis

  • User experience (UX)
  • Grafisch ontwerp
  • Meertalige copywriting
  • Testing
  • Ondersteuning

Overtuigd? Praat met ons over uw project…

Contacteer ons